KUVAUSEHDOT

Studio LempiKuva (y-tunnus 3106750-7)

Alla esitetyt yleiset kuvausehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu. Asiakas hyväksyy kuvausehdot varaamalla kuvauksen.

 

Kuvauksen sisältö ja hinta

Jokaisen kuvauspaketin hintaan sisältyy kuvauksen suunnittelu, studion ja kuvausrekvisiitan käyttö, sähköinen esikatselugalleria ja tietty määrä viimeisteltyjä kuvia (täysikokoisia digitiedostoja). Lisäkuvia on mahdollista ostaa erillisen hinnaston mukaan. Kuvauspakettien sisältöihin voi tutustua kuvaajan verkkosivuilla (www.lempikuva.fi).

Kuvaaja suunnittelee, stailaa ja käsittelee kuvat oman taiteellisen näkemyksen mukaan, asiakkaan toiveet huomioon ottaen. Ennen kuvausta voit esittää toiveita kuvien tyylistä ja sävymaailmasta sekä rekvisiitasta. Referenssikuvia voi katsoa Studio LempiKuvan  portfoliosta. Tutustuthan portfolioon ennen kuvauksen varaamista (Studio LempiKuvan verkkosivut, Instagram, Facebook). Mitään tiettyjä poseerauksia ei voida taata etukäteen etenkään vauva- tai lapsikuvauksessa, koska kuvauksen kulku ja lopputulos riippuvat myös itse kuvattavasta.

Kuvausten tiedoissa mainittu kuvausaika on pukeutumisineen ja muine valmisteluineen kuvaukseen varattu kokonaisaika. Tulethan kuvaukseen täsmällisesti, koska myöhästyminen vähentää kuvausaikaa. 

Kuvaus maksetaan studiolla kuvauspäivänä. Mahdolliset lisäkuvat voi maksaa kuvauksen jälkeen verkossa, MobilePay-sovelluksessa tai studiolla. 

Oman kameran (ml. kännykkäkamerat) käyttö studiossa ei ole sallittua. Behind the scenes -kuvia saa ottaa sopimuksen mukaan.

Kuvauksen peruminen ja siirto

Kuvauksen voi siirtää yhden kerran sairastumisen tai muun painavan syyn vuoksi. Peruutus tai siirto tulee tehdä viimeistään 24h ennen kuvauksen alkamista. Tämän jälkeen peruutuksesta tai kuvausajan käyttämättä jättämisestä peritään 50 % kuvauksen hinnasta.


Kuvausrekvisiitta

Kuvauksen aikana käytössämme on monipuolinen rekvisiittavalikoima ja lainavaaterekki (koskee newborn-, lapsi- ja odotuskuvauksia). Mikäli haluat käyttää kuvauksessa kenkiä, ota mukaasi vaaleapohjaiset vaihtokengät, joiden pohjat ovat  täysin puhtaat.

Studiolla on laaja valikoima kuvaustaustoja. Muutama yksivärinen tausta on aina valmiina telineessä. Näistä taustoista voitte valita sopivan vaikka paikan päällä eikä tarvitse miettiä sitä etukäteen.

Perinteisten taustojen lisäksi studiolta löytyy paljon erilaisia kuvioituja kangastaustoja. Niissä voi olla tekstuuria, puu- tai tiiliseinäjäljitelmää tms. Näiden taustojen käytöstä täytyy sopia etukäteen, koska niiden silittäminen ja pystyttäminen vie aikaa. Mikäli olet kiinnostunut kangastaustan käytöstä, kerro siitä kuvaajalle kuvausta varatessasi.


Kuvien käsittely

Kuvien peruskäsittely sisältyy kuvauksen hintaan. Peruskäsittelyyn kuuluu esimerkiksi valotuksen, kontrastin ja väritasapainon säädöt sekä pienten yksittäisten näppyjen ja mustelmien poistot. Peruskäsittelyyn eivät kuulu taustan vaihdot, tatuointien poistot, ryppyisten vaatteiden silottaminen tai vaativa ihon retusointi. Mahdolliset lisäkäsittelyt onnistuvat lisämaksusta.

Käyttö- ja tekijänoikeudet

Asiakas saa toimitettuihin valokuviin laajat ei-kaupalliset käyttöoikeudet. Kuvia saa jakaa sosiaalisessa mediassa sekä teettää paperikuvia ja muita kuvatuotteita yksityiskäyttöön. Kuvien kaupallista käyttöä varten on laadittava erillinen sopimus.

Tekijänoikeudet pysyvät kuvaajalla. Tekijänoikeuslaki edellyttää, että valokuvaajan nimi  mainitaan hyvän tavan mukaisesti kuvaa julkaistaessa (Studio LempiKuva, @studio_lempikuva). 

Kuvaaja saa käyttää kuvia portfoliossa, sosiaalisessa mediassa, kuvakilpailuissa ja oman yrityksen markkinoinnissa, mikäli asiakas on antanut julkaisuluvan. Kuvia ei koskaan julkaista ilman asiakkaan lupaa.

Kuvaaja ei saa myydä tai luovuttaa kuvien käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle.

Kuvien toimitus

Koevedokset  ovat nähtävissä sähköisessä esikatselugalleriassa noin viikon kuluessa kuvauksesta ja galleria on auki  14 päivää. Koevedokset ovat vain kuvien valintaa varten eikä niitä saa kopioida (ml. screenshotit). Linkki koevedosgalleriaan vanhenee automaattisesti 14 päivän kuluttua, minkä jälkeen kuvaaja valitsee parhaat kuvat itse, mikäli valinta ei ole siihen mennessä tehty. Näin ediittijono pysyy tasaisena ja kaikki asiakkaat saavat kuvansa kohtuullisessa ajassa, myös sesonkiaikana.

Viimeisteltyjen kuvatiedostojen toimitusaika on noin viikko kuvien valinnasta, sesonkiaikoina n. 2 viikkoa. Latauslinkki tulee varauksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiin. Kuvien latausaika on 1 kk, jonka jälkeen linkki vanhenee. Asiakkaan vastuulla on ladata kuvat kuukauden sisällä niiden luovutuspäivästä ja huolehtia kuvien varmuuskopioinnista. Luovutuspäiväksi katsotaan päivä, jolloin kuvaaja on lähettänyt asiakkaalle kuvien latauslinkin.

 

Varaamalla kuvauksen hyväksyt kuvausehdot.

Mikäli toivot muutoksia kuvausehtoihin, ole yhteydessä sähköpostitse studio@lempikuva.fi ja kerro toiveesi ennen kuvausta. Mahdollisista muutoksista sovitaan aina kirjallisesti.